Що краще ламінат або масивна дошка

    Дата публікації: 12.05.2016

    Далеко не кожна людина може чітко уявляти відмінності ламінату і масивної дошки. Перш, ніж остаточно визначитися з вибором того чи іншого покриття, давайте подивимося на головну складову, яка відрізняє один товар, від іншого. Відмінність полягає в тому, що для виготовлення масивних дощок, беруть тверді і міцні сорти деревини. Тоді, як ламінат - штучний матеріал, який покривається шаром, що імітує малюнок породи дерева. З такого разючого відмінності випливає наступне, підлога з масивних дощок, обійдеться за вартістю, значно дорожче ламінованого покриття.

    Не тільки вартість самого матеріалу, але і укладальні роботи відрізняються за складністю, а відповідно, і вартості. Транспортування масиву і ламінату відбувається за одним і тим же принципом. Готовий матеріал упаковують і доставляють до потрібного місця. Кожен з цих матеріалів, вимагає того, щоб йому після відвантаження дали акліматизуватися. Протягом декількох днів матеріал звикає до температури і вологості майбутнього приміщення.

    Паркетна дошка Барлинек за хорошою ціною в Харкові від магазину Паркетіко.

    У побутовому житті, покриття проявляють себе по-різному. Масивний підлогу буде служити роками. Це екологічно чисті дошки, при укладанні яких, можна створити міцний підлогу, що надає приміщенню комфортної атмосфери. Як відомо, натуральна деревина володіє деякою особливістю, вона не статична. Це означає, що пил, волосся і невеликий сміття не будуть притягатися до поверхні. Ламінат же, не такий практичний. При укладанні, необхідно спочатку постелити спеціальну підкладку, а потім вже ламінат. Підкладка здатна не тільки вирівняти невеликі нерівності основної статі, але затримувати холодне повітря, сторонні шуми.

    Масивний підлогу можна пошкодити, якщо пересувати важкі меблі, ходити на гострих підборах. Однак натуральне дерево легко піддається реставрації. Досить пройтися циклювального машиною, зняти пошкоджений шар, покрити новим лаком і милуватися. Таким чином, можна прибрати навіть найглибші подряпини. Ламінат, завдяки своєму покриттю не настільки вибагливий, до потертості і подряпин. Він переносить пошкодження, які можуть залишити кігті домашніх тварин, жіноче взуття на підборах.

    Але варто з обережністю використовувати ламінат в місцях, де є ймовірність пошкодження чимось гострим. В результаті падіння гострого предмета, поверхня ламінату пошкоджується, і реставрації не підлягає, тільки капітальна заміна здатна врятувати ситуацію. Пол з масивної дошки вимагає особливого догляду, ламінат ж, немає. Ламінат можна протирати вологою ганчіркою, а масивний паркет не любить воду і різкі перепади температури. Натуральне дерево здувається і деформується.

    Реставраційні роботи здатні продовжити життя натурального дерева до 30 років, ламінат не настільки довговічний. Однак у ламінату є особливу перевагу. Це різноманіття кольорів. Пол з масивної дошки завжди буде мати малюнок дерева, а покриття ламінату дозволяє експериментувати і використовувати малюнок під дерево, натуральний камінь, плитку. В цьому відношенні багатий вибір ламінату дозволяє створювати унікальні і неповторні інтер'єри.