Як вибрати масивну дошку

    Дата публікації: 12.05.2016

    Приймаючи рішення, створення дерев'яної підлоги, відразу можуть виникати найрізноманітніші питання. Щоб не помилитися з вибором, а вибрати якісний продукт, для облаштування будинку, слід дотримуватися деяких рекомендацій. Вибір масивної дошки - це один з найвідповідальніших моментів. Вибираючи матеріал, хочеться не помилитися, а використовувати той, який допоможе створити затишну атмосферу приміщення. Адже, тільки підлога з натурального дерева, здатний доповнити весь інтер'єр. На що слід звертати пильну увагу, вибираючи масивну дошку:

    • Від того, на якої породи дерева ви зупините свій вибір, буде залежати якість вашого статі в цілому. Що це означає? На ринку представлена ​​велика кількість масивної дошки, різних порід дерева. Особливою популярністю користуються екзотичні породи. Однак слід не поспішати, а все як слід дізнатися. Перше, що необхідно дізнатися - це клімат, в якому росло це дерево. Для чого це потрібно, запитаєте ви? А для того, щоб розуміти, як ця дошка поведе себе в умовах вашого клімату. Якщо клімат схожий, то і переживати немає особливих причин. У разі, коли немає, то дошки, потрапляючи в інші умови, можуть деформуватися, зсихатися, а згодом, тріскатися. Щоб не купитися на уговоркі продавця, уважно вивчіть всю інформацію. Купуйте тільки ту породу дерева, яка адаптована до ваших кліматичних умов.
    • Умови, в яких буде експлуатуватися масивна дошка, підкажуть, яку щільність деревини вибрати. Якщо приміщення експлуатується в умовах підвищених навантажень, в такому випадку, вибираються дуб, осика, ясен. Якщо ж навантаження будуть незначні, як наприклад, в спальнях або вітальнях, то рекомендують використовувати м'які породи. Це можуть бути як береза, клен, плодові дерева. Найчастіше використовують дошки середньої ширини, які кріпляться на з'єднання, близько розташовані один до одного. У цьому випадку, дошка надійно закріплена по всьому периметру. Якщо зовнішні умови змінилися, то таке кріплення, може вберегти дошку від деформації. А дошки довгі і широкі, мають менше число кріплень. Тому, в разі деформації, таку дошку може повести по всій довжині і її буде не врятувати.
    • Масивна дошка може мати різний колір, малюнок. Все це обумовлено тим, яким способом виробляється розпил стовбура. Розпилюючи уздовж стовбура, отримують рівномірний малюнок. Така дошка не матиме великого відмінності кольору, слідів від сучків і т.д. Можуть розпилювати стовбур, при якому напрямок йде від середини, до країв стовбура. При такому способі обробки, можна отримати насичений колір деревини, цікавий малюнок.
    • Для того, щоб надати масивній дошці декоративного виду, застосовують штучне зістарювання. В результаті такої обробки, отримують гарну рельєфну поверхню. Малюнок, при цьому виглядає особливо красиво, видніються всі великі волокна і прожилки дерева. Так само, поверхня дошки можуть просочувати маслами, воском. Поширеним варіантом, який полюбився багатьом людям, є дошки, які мають фаски. Пол, вимощений такими дошками, виглядає благородно і акуратно.
    • Кожен виробник застосовує свою технологію, за допомогою якої, він обробляє дошки. На це варто звернути окрему увагу. Де беруть сировину, наскільки точна геометрія готових дощок. Якість просушування так само має величезне значення. Все це варто знати.

    Однак, якою б виробник не справив на вас враження, слід переглянути всі торці, на відсутність відколів і тріщин. Поцікавитися, в якій упаковці доставляється матеріал. Як правило, це картон. При покупці дошки, складіть кілька дощок разом, щоб переконатися в правильній формі. При з'єднанні не повинні утворюватися щілини і вільні зазори. Якщо ви виявили такі особливості, це повинно підказати про те, що виробник не до кінця витримав весь процес виробництва своєї продукції. Дошки були недосушені, в результаті чого, і моно виявити такі дефекти.

    Паркетна дошка Барлинек за хорошою ціною в Харкові від магазину Паркетіко.