Замкова і клейова пробка що краще для підлоги

    Дата публікації: 12.05.2016

    Коркові підлоги полюбилися багатьом людям за рахунок своєї універсальності. Вони красиві, по ним приємно ступати босими ногами, вони виготовляються з натуральної деревини, тому не викликають алергії. Крім того, коркове покриття зберігає тепло, не пропускає сторонні шуми. Однак, вирішивши укладати пробку в своєму будинку, багатьох цікавить питання: «Яку пробку краще взяти для підлоги, замкову або клейову?» Кожен з варіантів має свої сильні й слабкі сторони.

    Паркет Черс за хорошою ціною у нас.

    Переваги замкового з'єднання пробки:

    • Замкове з'єднання пробки передбачає наявність канавок, на яких розташована система замикання. Вони розташовуються з боків панелі або плити. Даний спосіб дуже схожий на з'єднання панелей ламінату. Укласти пробку таким способом зможе кожна людина, спеціальних навичок для цього не потрібно. Це ще й значна економія, тому що не потрібно викликати майстра і оплачувати його роботу.
    • При укладанні пробки за допомогою замків, не знадобиться придбання спеціальних інструментів і клеїв.
    • Експлуатувати, ходити по підлозі можна відразу, як тільки буде покладена остання плита.

    Великий недолік замкового з'єднання зводиться до того, що замок категорично не переносить попадання на нього води. Тому, не рекомендується укладати пробку в приміщенні, де може бути змінюватися температура і вологість. Слід відзначити той факт, що пробка з замковим з'єднанням, вимагає рівної поверхні підлоги. Цього можна досягти завдяки спеціальній підкладці. Щоб повністю ізолювати покриття підлоги, доведеться прикупити спеціальний герметик, який наносять на місця з'єднання і шви. Такий спосіб зажадає значно більше матеріальних витрат, але результат виправдає всі очікування. Адже пробка сама по собі тепла і практична, а шар підкладки тільки посилить ці характеристики. Незайвим буде помітити той факт, що в разі необхідної заміни однієї панелі, доведеться знімати всю підлогу. І не завжди вдається це зробити якісно, ​​щоб не переламати замки. У місцях стиків і переходів кімнат, слід використовувати спеціальні поріжки. Це потрібно для того, що при зміні температури, вся підлога може деформуватися або повісті. А поріжки уберігають покриття від такого.

    Переваги клейового способу укладання пробки на підлогу:

    • Пробкові листи, які укладаються клейовим способом, не боятися підвищеної вологості і попадання води. Таке покриття стане незамінним у ванній кімнаті, кухні.
    • Використовуючи пробку, яку укладають на клей, з'являється набагато більше варіантів її дизайну. Можна зробити фігурні підрізи в важкодоступних місцях. Пробка прийме будь-який вигин статі. Немає необхідності монтувати поріжки. Пробка міцно приклеюється і згодом, не рухається.
    • Використовуючи пробку з різьбленою фаскою, можна візуально приховати нерівну поверхню підлоги.
    • Можна відремонтувати і відновити поверхню пробки. Для цього достатньо вирізати пошкоджену ділянку, приклеїти на його місце новий. Пройтися кілька разів по всій підлозі спеціальним лаком.

    Недоліками клейового способу укладання пробки відзначають:

    • Якщо підлогу недостатньо рівний, то його необхідно довести до оптимального, тобто вирівняти.
    • Доведеться викластися на покупку клею і лаку.
    • Щоб якісно поклеїти пробку, не варто скупитися. Краще запросити досвідченого фахівця.

    Саме, за наведеними вище критеріями і підбирають той чи інший спосіб укладання. Клейовий спосіб дуже витратний, вимагає багато зусиль. Але, постеливши пробку на підлогу за допомогою клею, про неї можна забути на дуже довгий час. Замковий спосіб з'єднання дуже простий в збірці, але при неправильно експлуатації додасть деякі клопоти.