Яка повинна бути товщина паркетної дошки

    Дата публікації: 12.05.2016

    Значення паркетного покриття полягає в тому, що такі дошки багатошарові, так як від цього залежить здатність паркету не втрачати свою форму. Принципове значення для довговічності паркетної дошки має товщина верхнього декоративного шару, яке виготовляють з цінних порід дерева. Товщина буває про 3 до 6 мм. Середній шар паркетної дошки складається з шліфованого листа фанери HDF, який отримують шляхом пресування стружки. Чи не дивлячись на легку вагу, ці шліфовані плити, дуже міцні. Товщина HDF плит досягає до 9 мм. Так само, як середній шар багато виробників використовують ломелі - це заготовки з хвойних порід. У якості нижнього шару вибирають фанеру з ялинових порід, які дуже водостійкі. Товщина ялинової фанери - до 2 мм.

    Таким чином, чим товще верхній шар, тим довше таке паркетне покриття прослужить, і тим міцніше буде ваш підлогу. Паркетна дошка з максимальною товщиною верхнього шару, дозволяє витримувати різні навантаження, без просідання на підлозі. Пол з такою паркетної дошки схильний меншого зносу і в разі потреби, можлива частіша реставрація паркетного покриття.

    Двошарова дошка

    Є паркетна дошка двошаровий, її також називають інженерної, товщина якої може бути від 10 мм до 20 мм. Тут товщина залежить від формату, тобто від співвідношення довжини і ширини дощок. Чим довше і ширше дошка, тим вона буде товщі. Товщину визначає вимога до стабільності і стійкості, що в свою чергу, безпосередньо залежить від лінійних розмірів дошки. При різної загальній товщині, в інженерній дошці, товщина верхнього шару змінюється незначно, а іноді взагалі не змінюється (у різних виробників по різному) і становить від 3 до 6 мм, В 90% випадків товщина верхнього шару не перевищує 4 мм. Що стосується інтегрованої підкладки в конструкції деяких паркетних дощок - це зустрічається тільки в паркетних дошках з замковим з'єднанням і тільки в тих випадках, коли в якості середнього (несучого шару) використана деревоволокнистих плит високого тиску HDF. Для таких дощок, товщина верхнього шару може бути і 0,5 мм 2 і 3 і навіть 6 мм. На практиці, ця підкладка знижує шум кроків, додатково теплоізолюється підлогу.

    Паркетна дошка Черс зі Швеції прямуй за посиланням.

    Купуйте паркетне покриття і багато іншого тільки у авторизованих дилерів, таких як солоний Паркетіко, де найбільша виставка зразків Par-ky в Україні (інформація про нас як про офіційного дилера є на сайти компанії Decospan, підрозділ Par-ky).