Укладання коркового покриття

    Дата публікації: 12.05.2016

    Зараз коркове покриття стає все модніше і популярнішим. Для тих, хто не знає, що воно собою являє - сучасний, екологічно чистий, теплоізоляційний матеріал для обробки підлоги і стін. Це покриття має масу переваг в порівнянні з ламінатом або лінолеумом. По-перше, це повністю екологічно чистий матеріал. По-друге, він дуже красиво і оригінально виглядає в інтер'єрі. По-третє, він водонепроникний, і на ній не утворюється цвіль, так що його можна сміливо використовувати як для обробки спальні, так і для ванної кімнати. І четверте перевага - це його теплоізоляційні властивості, багато хто відносить його до так званого «теплої підлоги». Якщо Ви вирішили використовувати саме коркове покриття, значить ця стаття для Вас. Насправді покласти підлогу досить просто, і будь-яка людина, що не має будівельних навичок, може зробити все необхідне самостійно.

    Що потрібно зробити в першу чергу

    Для початку вам буде потрібно вирівняти підставу. Це не обов'язково стяжка, найчастіше рекомендується використовувати ДСП, але насправді це не важливо, головне - рівна поверхня. На вашу рівну поверхню обов'язково потрібно покласти поліетиленову клейонку, яка забезпечить захист від появи конденсату. Після того як ви роздрукували ваші пакети з матеріалом, обов'язково дайте йому 48 годин для того, щоб акліматизуватися під вашу температуру. Кладуть таку підлогу, як на клей, так і без нього. Ви повинні знати, що класти на клей куди складніше, ніж без нього, оскільки, ви не зможете рухати плити після того як поклали їх, так як клей мертвий і моментально приклеює плиту. Щоб укладати підлогу без клею вам знадобиться лише рулетка, ножівка та олівець. Якщо ж у Ваші плани входить приклеїти плити, то тоді Вам знадобиться валик, ємність для клею, гумовий молоток і олівець.

    Паркетна дощкаЧерс зі Швеції прямуй за посиланням.

    Наприклад, Ви вирішили укласти коркове покриття без клею, його укладання не складе великих труднощів. Збирається він, як і ламінат, за принципом гребінь - паз. Спочатку збираєте один ряд по довжині, потім інші. Також можна збирати їх по черзі, не в ряд, а одну за одною плиточкой. Не забудьте обов'язково залишити зазори від стіни 1-2 см, оскільки коркове покриття має властивість розширюватися з часом.

    Якщо ж Ви налаштовані, приклеїти ваш підлогу, то для початку Вам доведеться накреслити розташування кожної плитки, потім нанести шпателем клей, а тільки потім акуратно укладати плитки, при цьому гарненько вдавлюючи їх.

    Після того як ви поклали плитку, не має значення, яким способом, ви повинні провітрити приміщення і не ходити по свіжо - покладеному підлозі як мінімум 24 години.

    Виникнуть питання, телефонуйте!