Який лак для паркету краще

    Дата публікації: 12.05.2016

    На сьогоднішній день, лакофарбові покриття є невід'ємною частиною укладання паркету і паркетної дошки. Паркет, не покритий лаком, прийде в непридатність вже через кілька місяців, тому слід знати, як з усього різноманіття, представленого на ринку, вибрати те, що підходить саме Вам.

    Одним з головних чинників у виборі даної продукції, є роль приміщення і обсяг навантаження на паркет. Для спалень можна вибрати відповідно маркування, яке вказує на невисокий рівень навантаження, а для кухонь і коридорів, з захистом від постійних навантажень і забруднень. Їх можна класифікувати таким параметрам: склад, зовнішній вигляд, рівень блиску, витривалість до навантаження. Водні лаки проводиться на воді, воно більш екологічно чисте, ніж інші. Їх рекомендується використовувати в приміщеннях, де можливе займання. Мінус цього виду покриття - маленька зносостійкість і боязнь низьких температур.

    Лак, що складається з розчинника, називають алкідний. Він змінять колір деревини, тому при його використанні не перестарайтеся. З мінусів даного покриття то, що воно довго сушиться і вимагає постійного провітрювання приміщень.

    Поліуретанові лаки славляться своєю стійкістю. Вони витримують як перепади температури і часте використання паркету, так і захищають його від попадання води. Дозволить надовго зберегти істинний колір дерева.

    Паркетна дошка Черс зі Швеції прямуй за посиланням.

    Кислотні - самі довговічні і витривалі, але при роботі з ними, слід використовувати респіратор і ретельно провітрювати кімнати, запах розчинника зникне через чотири дні. Після всього раніше сказаного, слід визначитися з тим, який саме лак потрібно саме Вам. Отже, якщо Ви володарі великого, просторого будинку, то краще за все вам підійде поліурітановие лаки для вітальні, коридорів і кухонь, а водний для спалень, бо вони абсолютно не шкодять здоров'ю людини. Якщо Ви володар маленької, затишної квартирки, то, поза всяким сумнівом, покривайте все простір водним лаком.

    Якщо ж Ви власник клубу, ресторану, магазину або будь-якого іншого громадського закладу, тоді, безумовно, Вам підійде саме кислотний розчинник, який своєю стійкістю захистить Ваш дорогий паркет від постійних відвідувачів закладу.

    Покривається паркет лаком в декілька шарів, і після кожного паркет повинен просохнути мінімум шість годин. Іноді для того, щоб лакофарбове покриття добре лягло, використовують спеціальну ґрунтовку, яка наноситься як до, так і після розтину.

    Зараз на ринку є безліч якісних матеріалів, але перед покупкою пам'ятайте про мету використання паркету і про власне здоров'я.