Як усунути скрип паркетногЇ підлоги?

    Дата публікації: 12.05.2016

    Паркетні підлоги вважаються еталоном розкішного зовнішнього вигляду і екологічності, а також тільки при їх використанні в будь-якій кімнаті можна підтримувати оптимальний мікроклімат. Не дивно, що даний матеріал користується незмінно високим попитом серед споживачів вже багато років поспіль. Однак під час його експлуатації підлога може почати скрипіти, що може викликати певні незручності, а також може призвести до руйнування паркету, якщо таку проблему не вирішити вчасно.

    Найчастіше причиною виникнення скрипу є нерівності на базовому бетонній основі, на яке він покладений. У такому випадку для ремонту потрібно повністю демонтувати паркет, вирівняти підставу за допомогою шару стяжки або самовирівнювальною суміші, після чого укласти на нього шар ДВП або фанери, і укласти паркет назад.

    Якщо необхідний Квик степ ламінат то переходьте за посиланням.

    Однак нерівності на базовому підставі далеко не завжди є основною причиною виникнення скрипу, і навіть якщо стяжка ідеально рівна, він може виникнути. В такому випадку проблеми потрібно шукати в конструкції паркету.

    Дуже часто причиною виникнення скрипу є неправильна геометрична форма паркетної дошки, або недотримання правил її укладання. Тому під час покупки потрібно звернути увагу на стан матеріалу і його форму, а також перевірити те, наскільки якісно виконана замкова система паркету. Під час його укладання кожен з лав потрібно розклинювати, а біля стін потрібно залишити компенсаційний зазор, шириною не менше 10 мм.

    Якщо в якості підстави для підлоги використовується система з лаг, то саме вони можуть стати причиною виникнення скрипу. Тому перед укладанням потрібно їх перевірити на міцність і цілісність, а прогнилі або неміцно закріплені елементи потрібно видалити. Відстань між ними повинна становити не більше 30 см. Всі вони обов'язково повинні розташовуватися в одній площині. Для зміцнення їх можна притягнути до основи дюбелями.

    Ще одна причина виникнення скрипу паркету - це недотримання правильного мікроклімату експлуатації паркету. Зокрема - підвищена вологість. В такому випадку дошки будуть деформуватися, набухати і тертися між собою, в результаті чого виникає скрип. Тому в кімнатах, в яких встановлено даний матеріал, завжди потрібно підтримувати нормальний рівень вологості.