Який клей вибрати для монтажу стельових плінтусів?

    Дата публікації: 12.05.2016

    Одним із заключних етапів ремонту фактично будь-якого приміщення є установка стельових плінтусів, або, як їх називають професіонали, галтелів. Вони встановлюються для того, щоб приховати стик між стелею і стіною, а також відіграють дуже важливу роль в інтер'єрі приміщення і дозволяють відмінно прикрасити його завдяки тому, що вони можуть відрізнятися за розміром і формою, а також випускаються в широкому розмаїтті кольорів. Провести монтаж галтелів будь-який споживач може самостійно, адже така процедура не відрізняється складністю, проте для цього насамперед потрібно правильно підібрати клей для фіксації виробів, який би забезпечив їх надійне закріплення на поверхні.

    Найбільш популярним видом клею, використовуваним для цієї мети, є полімерні склади, які мають відмінну терпку основу, забезпечують надійність кріплення і швидко сохнуть. До таких клейових складів відноситься професійний монтажний клей "TiteBond" від провідного американського виробника FRANKLIN INTERNATIONAL, який завжди доступний на нашому сайті. Такі клейові склади виробляються на основі органічних розчинників, які допомагають підтримувати їх в рідкому стані, а після випаровування розчинника вони знаходять повну міцність.

    Дивіться також розділи: клей для ПВХ, клей для лінолеуму в них ви знайдете те, що вам потрібно!

    Також високою популярністю при монтажі стельових плінтусів користуються сучасні «рідкі цвяхи». Це сучасний клейовий склад, який повністю відповідає за своїми властивостями настільки красномовного назвою, адже всього одна його крапля здатна витримати вагу до 50 кг. Такий клей зручний в роботі і довговічний, дозволяє проводити монтаж навіть досить важких виробів, не кажучи вже про досить легких галтелях. На ринку представлено два основні різновиди «рідких цвяхів»: акрилові і неопропіленовие. Перший вид виробляється на водній основі, він є повністю екологічним і навіть не має різкого хімічного запаху. Однак, на відміну від неопропіленових, які виробляються на основі органічних розчинників, акрилові «рідкі цвяхи» не переносять впливу підвищеної вологості.

    Якщо необхідний ламинат Quick Step то переходьте за посиланням.

    В принципі, існує досить багато і інших видів матеріалів, які можуть бути використані при монтажі стельових плінтусів, однак саме ці є найбільш популярними і поширеними, дозволяють забезпечити високу надійність фіксації виробів і їх довговічність.