Вологостійкий ламінат: боїться ламінат води?

    Дата публікації: 02.05.2019

    Вологостійкий ламінат: боїться ламінат води?

    Ймовірно, Ви вже чули про те, що ламінат боїться води. Чи так це і чи існує водостійкий ламінат? Давайте розберемося в цьому разом! Отже, абсолютно водостійкого ламінату не існує, оскільки на 99% ламінат складається з деревини, а дерево, як відомо, чутлива до дії вологи.

    Зазвичай, водостійкий ламінат здатний протягом 1-3 годин успішно чинити опір впливу води, тобто безпосередньо розлита на поверхню вода не зашкодить ламінат протягом цього часу. Однак, існують такі ламінати, які здатні витримувати вплив розлитої на поверхні води протягом 24 годин, при цьому, абсолютно не змінюючи свій зовнішній вигляд і не деформуючись. Таким чином, купуючи водостійкий ламінат, ви фактично купуєте час, яке буде у Вас для того, щоб зібрати розлилася воду і привести свою стать в порядок.

    Від чого ж залежить вологостійкість ламінату?

    Ось основні чинники, що визначають водостійкість ламінату:

    1. 1) надійно і щільне замкове з'єднання з переднатягненням, яке забезпечує дуже щільне прилягання мостин ламінат один до одного
    2. 2) наявність гидрофобной (водовідштовхувальним) просочення замкового з'єднання, для збільшення стійкості ламінату до впливу води в найбільш вразливому місці, на стиках
    3. 3) щільна HDF плита - основа конструкції, чим вище щільність плити, тим менше її гігроскопічність, тобто здатність вбирати вологу.
    4. Є звичайно ж і інші чинники, тим чи іншим чином впливають на стійкість ламінату до впливу води, але основними є перераховані три.

      Говорячи про водостійкості ламінату, не можна не згадати про те, що без додаткових заходів, що забезпечують захист статі в приміщеннях з високою вологістю або можливим регулярному і рясним розлиттям, і холодною водою, забезпечити надійну експлуатацію навіть найбільш досконалих зразків ламінату буде практично неможливо. В першу чергу, мова йде про гідроізоляцію периметра приміщення, для чого в місцях примикання ламінату до стін, а також в місцях сполучення з іншим покриттям підлоги, наприклад з плиткою, терморасшірітельний шов заповнюється спеціальними складами, що перешкоджають проникненню води під поверхню ламінату та впливу на НЕ захищений торець ламінату.