Яким клеєм користуватися при укладанні лінолеуму

    Дата публікації: 12.05.2016

    Перш, ніж приступити до вибору клею для лінолеуму, слід знати, який лінолеум ви вибрали. Лінолеум бувають натуральні, а так само з синтетичних матеріалів. Тому клей необхідно вибирати, керуючись цим знанням. Якщо ж знехтувати цією умовою, то можна накоїти непоправних помилок, які приведуть до заміни підлогового покриття.

    Кожен виробник випускає клей з різним складом, з різним механізмом дії, а так само для умов, в яких експлуатується лінолеум.

    Клеї, що мають водну основу, застосовуються для поверхні, які можуть поглинати вологу. Це бетон, дерево.

    Паркет Черс за хорошою ціною у нас.

    Клеї, які мають спеціальним складом, дають можливість приклеїти лінолеум практично до будь-якій площині. Цей клей необхідно наносити рівним шаром на дві поверхні, почекати пару хвилин, добре притиснути обидві поверхні.

    Для лінолеуму з натурального матеріалу, що стоїть не дешево, підійде спеціальний клей, який не містить вологи. Саме вода, може негативно позначитися на міцності і цілісності структури лінолеуму. Якщо використовувати клей на водній основі, покриття почне деформуватися. Існують 2 способи, за допомогою яких, з'єднуються місця з'єднань лінолеуму. Холодне зварювання дуже зручна в житлових побутових приміщеннях. Цей клей продається в тюбику, тому, з таким способом впоратися хто завгодно. З'єднання ж швів гарячої зварюванням, вимагає спеціального промислового обладнання.